Ontdek

Maison l’ Autre Vie ligt in het pittoreske dorpje Lotenhulle, een deelgemeente van Aalter. De vakantiewoning is gelegen op 5,4 kilometer van het station van Aalter, net in het midden van de historische steden Brugge en Gent (20 km).

Knokke, de parel van de kust ligt op een 30 minuten rijden van Lotenhulle.

Natuur

nat.webp

Het kasteelpark van Poeke is een bosrijk park van 56 hectaren met ronduit een schitterend kasteel in neoclassicitische stijl. De tuinen zijn dagelijks open van zonsopgang tot zonsondergang en ligt slechts op een afstand van 2 km van de vakantiewoning.

Drongengoedbos, een nationaal wandelbos van 750 hectare. Fiets en wandel vanuit de dorpskernen, langs de verschillende attractiepunten binnen dit boeiend landelijk lappendeken. Het Drongengoed ligt op 8 km van de vakantiewoning. Ontdek het verder op drongengoed.be

De Kraenepoel is de laatste van tientallen veldvijvers waarmee in de Middeleeuwen het Bulskampveld, het uitgestrekte heideveld van Aalter tot Brugge, bezaaid was. Het is een ondiepe vijver van 22 hectare groot waarin planten, vogels en insecten hun gading vinden en dit gelegen op een afstand van 2,5 km van de vakantiewoning.

Natuurpark het Zwin, op een afstand van 40 kilometer. Het is een internationaal gekende en erkende luchthaven voor vogels. Verschillende wandelroutes trekken door het Zwin. De groene en blauwe lus zijn perfect te combineren. Je stapt door de slikken en schorren. De blauwe lus is geschikt voor een gezinswandeling. Ontdek verder op www.zwin.be .

Culinair

De markt van Aalter biedt alleen maar gezelligheid. Met zijn mooie terrassen en culinaire mogelijkheden ben je hier op je plaats. Geniet van een traditionele lekkere maaltijd of van een aperitiefje met tapas. Een must op de agenda.

Vanaf eind 2024 opent het sterrenrestaurant Julien zijn deuren en dit op 300 meter van de vakantiewoning. Deze nieuwe locatie van het eerder bestaande sterrenrestaurant in Lovendegem is een hoogvlieger in de streek. Wees er snel bij.

Geniet ook van de vele pop-up bars in de streek. Sommigen zijn een echte meerwaarde.

cul_1.webp

Sporten, wandelen en fietsen

wandeln.webp

9 Uitgestippelde wandelroutes van het Poekekasteel en bos tot Drongengoed zijn terug te vinden op de site wandelen in Aalter.

Aalter is gelegen langs het kanaal Gent-Brugge, waarlangs het steeds aangenaam fietsen is en je snel de steden Gent en Brugge bereikt. Deze route is grotendeels autovrij en geschikt voor fietsliefhebbers of fietsen met het volledige gezin.

Aalter beschikt over een uitgestippelde 8 dorpenroute van 55 km. De naam geeft het ‘thema’ al weg. Je fietst door de 8 deelgemeenten van Aalter, langs het Drongengoed en het Poekekasteel. Geniet van deze mooie natuur in het Meetjesland. Routeinfo .

Voor de sportliefhebbers heeft Aalter een atletiekpiste, een openbaar zwembad, een tennisterrein en voetbalpleinen, toegankelijk voor iedereen.

Voor wie graag eens onze spinning boetiek wil verkennen kan steeds terecht bij Cyclostudio.be. Een abonnement is niet nodig. Boek via ons en maak een proefrit in 1 van de 5 Cyclo Studio Pop-ups.

Bezoek ook

De Oldtimerfarm is een oase van oude collectiewagens. De Oldtimerfarm ligt op wandelafstand van de vakantiewoning en is de moeite waard om een bezoek te brengen. Ontdek alvast op www.oldtimerfarm.be .

Zowel Gent als Brugge liggen op een boogscheut van Lotenhulle en bieden een overvloed aan culturele bezienswaardigheden, gastronomische hoogstandjes en charmante ambiance die bezoekers uitnodigen om te verdwalen in hun tijdloze pracht. 

Trek erop uit naar de Belgische kust en laat je betoveren door haar uitgestrekte stranden en gezellige badplaatsen. Geniet van zon, zee en culinaire hoogstandjes aan de prachtige Noordzeekust.

Ontdek  Ieper, een grootstad in de Middeleeuwen en een levend monument van de Eerste Wereldoorlog. Wandel door eeuwenoude straten, bewonder imposante vestingwerken en herdenk de heldhaftige geschiedenis op elke hoek.

otf.webp
achtergrondfoto